?מהו הנתיב
המדריך, שהעביר את החוכמה הרוחנית-פסיכולוגית בתיקשור דרך אווה פיירקוס,
מדבר על 4 תנאים החייבים להתקיים, על מנת שניתן יהיה להצליח בהתמרה:
-
מודעות עצמית ממושכת וממוקדת
-
כנות עצמית עמוקה
-
תרגול יומיומי מתמיד
-
נכונות לחשוף את המישורים האפלים ביותר של הנפש האנושית לאור היום
המדריך אמר כי המשימה של התודעה העירנית הרגילה שלנו היא לבנות גשר בין החלקים הגבוהים והנמוכים ביותר של עצמנו. אנחנו נדרשים לחפור עמוק לתוך הנשמות שלנו בחיפוש אחר הכוחות המעוותים והשליליים המשוטטים בתוכנו. כאשר אנו מגלים את הכוחות הפנימיים האפלים האלה, משימתנו הופכת להיות אחת: לקרוא לחלקים הגבוהים של עצמנו לעזור לנו לרפא ולהתמיר את ההיבטים הילדותיים, הסוררים, המרדניים והגחמנים – סממנים של האנוכיות - הנמצאים בתוכנו.
...תורות רוחניות רבות קיימות בימינו
במה נבדל
הנתיב
מתורות
אחרות
ההתמקדות של המדריך בהתמודדות עם כוחות החושך שבתוכינו והתמרת כוחות אלו היא אולי הדבר העיקרי המבדיל תורה זו מרבות מהתורות הרוחניות של ימינו. בניגוד לרבים מהדרכים הרוחניות המוצעות בימינו, הנוטות להתמקד אך ורק בטבע הרוחני של נשמת האדם, המדריך מתמקד הן בכוחות האור והן בכוחות החושך שבתוכנו, ומתעקש להסביר כי את החושך שבתוכנו אנחנו לא יכולים לזרוק, לדכא או להתעלם ממנו. יש להתעמת עם זה ישירות, ואז, בעזרת הכוחות הגבוהים שבתוכנו, אפשר לצמצם את נוכחותו, ההשפעות ודרך הפעולה שלו ולהתמיר את החושך לאור.
מנקודת המבט של הנתיב, החלקים הנמוכים, הלא-בריאים של עצמנו, עומדים בינינו לבין המהות הפנימית ביותר שלנו. עד שהיבטים נמוכים אלה של עצמנו לא יותמרו, הדרך אל הישות / המהות הפנימית ביותר שלנו תהיה תמיד חסומה.
להיות מודעים לעצמנו וכל הכוחות המרכיבים אותנו, הוא הצעד הראשון לקראת ריפוי עצמנו. השלב השני הוא לפעול כדי ליישר את ההדורים, לחנך מחדש, ולהתמיר את כל הכוחות השונים בנו שאינם מושלמים. יש לעבוד עם כל רמה של עצמנו: נפש, רצון, הרגשה, גוף , לעבד ולטהר אותה.
כאשר אנו מעוניינים באמת לשפר את עצמנו, נקבל בברכה את מה שנגלה אודות הפגמים שלנו. אולם, כאשר אנו מעוניינים יותר להגן על הדימויים המזויפים שלנו על עצמנו, עלול להיווצר אפקט הפוך, כשנגלה מהם הפגמים שלנו. נתמלא בייאוש, בדיכאון, בחרדה, באשמה, בבלבול, בכעס, בפחד, בהכחשה.
התפיסות המוטעות שאנו נושאים ברמה של הנשמות שלנו הן תולדה של היַלְדוּת שלנו המשקפת את דפוסי הליבה העמוקים שלנו. אנו יכולים, אם כן, להשתמש בחוויות הילדות שלנו ובתפיסות המוטעות שלנו כצעד ראשון לקראת הבנה וריפוי של הסבל העמוק של נשמתנו.
ההשגות שאנו יוצרים על החיים כילדים, כמו גם הדרך בה אנו מחליטים- כילדים- להגיב על התפיסות הילדותיות שלנו, יוצרים "דימויים" לא מודעים הקובעים כיצד אנו מגיבים באופן אינסטינקטיבי לחיים. אם לא חופרים כדי למצוא את הדימויים הלא-מודעים האלה כדי לרפא אותם, הם ימשיכו לפעול בחיינו, לא משנה עד כמה אנחנו מפותחים בדרכים אחרות. דפוסים כואבים, החוזרים שוב ושוב בחיינו, הם הוכחה לכך שדימויים ילדותיים נמצאות בפעולה. חוסר היכולת להתגבר על בעיות מסוימות הוא גם סימן לכך שדימויים לא מודעים לא טופלו במלואם.
תפיסות מוטעות, ילדותיות ובלתי בוגרות אחראיות לכל החוויות הכואבות שלנו
אחת הסיבות העיקריות לכך שקשה לנו לוותר על הרגשות הילדותיים שלנו ועל התגובות שלנו היא כי חלק מסויים בנו חוֹוֶה הנאה מהתגובות הילדותיות האלה.
לפני שנוכל להשתחרר לחלוטין מהתגובות המזיקות, הפוגעות, הלא-בוגרות האלה, עלינו לגלות כיצד אנו נהנים מהן בחשאי.
נתיב זה דורש ממך את מה שרוב האנשים אינם מוכנים לתת: אמת עם העצמי, חשיפת מה שקיים עכשיו, סילוק או הסרה של מסכות והעמדות פנים, והתנסות/ מוכנות לחוות את הפְּגִיעוּת העירומה. זוהי משימה קשה לביצוע, ויחד עם זאת, זוהי הדרך האמיתית היחידה שמובילה לשלווה אותנטית ולשלמות
הרצאה 204
הגדולה ביותר
המזיקה ביותר
ההרסנית
ומרחיקת הלכת ביותר
היא
להכחיש
להמנע
ולנסות
לכסות את
הפגמים שלנו
השגיאה האנושית
דימוי עצמי אידיאלי
אנו יוצרים "דימוי עצמי אידיאלי" של מי אנחנו.
בדימויים אלו, אנחנו מנסים להיראות טוב יותר (או גרוע יותר- תלוי בהקשרים) ממי שאנחנו באמת. המטרה שלנו היא להסוות ולכסות את הפגמים הפנימיים שלנו. הכיסוי גורם גם לכסות את הטבע האלוהי האמיתי שלנו. אנו יוצרים את הדימוי האידיאלי מתוך תקווה לזכות באהבתם ובקבלתם של אחרים.
אבל האחרים, שמתמודדים עם הצורך לאהוב אותנו באמצעות מסכות שאנו מציגים בפניהם, נאלצים לדחות ולהרחיק אותנו. אחד מהתהליכים בנתיב הוא לפרק את הדימויים הכוזבים האלה של עצמנו. עלינו ללמוד איך להציג את עצמנו כפי שאנו באמת. רק כך נוכל באמת להבין את המקומות של אי השלמות והפגמים שלנו ולהתמיר אותם. זה יאפשר לעצמי הגבוה להתגלות. יתר על כן, ככל שנוכל לשתף את האחרים בחלקים האמיתיים שבנו, כפי שאנחנו באמת, כך הם יוכלו לאהוב ולקבל אותנו.
תפילה ומדיטציה הם דרך בעלת חשיבות מכרעת כדי להבין ולרפא את עצמנו. באמצעות המדיטציה נבקש עזרה מהאל ונשאל מהי הדרך בה עלינו לנקוט כדי שנוכל לראות את עצמינו באופן מאוזן. שנוכל להבחין גם בטבע האלוהי שבו ולראות את הפגמים שלנו. משמעות הדבר היא לבקש מאלוהים עזרה, הדרכה והתערבות כאשר אנו חשים תקועים, מבולבלים, מפחדים. בעזרת המדיטציה, אנחנו נכנסים למצב של שקט ובהירות, כך שנוכל לחשוב על בעיות מסוימות, נתמקד בחיפוש אחר הבנות עמוקות יותר. זה אומר לדבר עם ולהקשיב לחלקים השונים של עצמנו. בכך, אנו הופכים לגשר המקשר בין העצמי הגבוה שלנו ועצמי הנמוך. באמצעות תירגול, נמצא איך לקחת את החלקים שבתוך העצמי הנמוך ולהתמיר אותם להיות חלקים מהעצמי הגבוה.
כדי למצוא שלווה אמיתית ואושר בכל רמה של ההוויה שלנו, עלינו להבין שדרוש הרבה מאד זמן כדי להעמיק, לגלות ולהביא למודעות ולהתיר את המישגים והמקומות של אי השלמות שכרוכים ומלופפים יחדיו. קשה להבין את הרעיון שאין זמן קצוב לעבודה הזו. שזוהי עבודה ממושכת, תמידית. כי כשנתמיר אספקט אחד, יעלה האחר. וכשנחשוב שהעמקנו בתחום מסויים עד לקרקעית, נגלה ששאריות עדיין קיימות וטריגר חיצוני מתחום אחר הביא לתגובה שלילית. והחשוב מכל: אין קיצורי דרך.
לחוש בכאב זה חלק בלתי מנמע מהנתיב הרוחני. הנסיון לעקוף או להימנע ממצבים כואבים, במקום להסכים לזרום ולעבור דרכם, יוצר כאב גדול יותר ומונע גדילה וריפוי.
תפילה ומדיטציה
העצמי הנמוך
העצמי הנמוך משתמש בכלי נפוץ מאד, מחלחל ומתפשט וההיפך ממעצים: הוא מאשים אחרים באירועים השליליים שאנו חווים. העצמי הנמוך משתמש בזה כדי להכשיל אותנו ולהרעיל את יחסי האנוש שלנו עם אחרים. בעוד שאנחנו מאשימים אחרים על הצרות שלנו, אנחנו מנטרלים בתוכינו את אותו כוח שיעזור לנו לשנות את מה שקיים ומפריע לנו. אחרים אינם מקור הצרות שלנו! אנחנו בעצמינו המקור. אין זה אומר שעלינו להתעלם או להתכחש לעוולות שאחרים עלולים להביא אל תוך חיינו. אבל הדגש העיקרי שלנו צריך להיות על גילוי מה לא בסדר איתנו. מה עשינו כדי ליצור ולהעצים את המצב הלא נעים שאנו מוצאים את עצמנו בו? איפה האחריות שלנו? כיצד תרמו החולשות, החסרונות והתפיסות המוטעות שלנו?
כאשר מגיעות אל חיינו התנסויות שונות שקשה לנו מאד להבין אותן, חשוב לזכור כי דברים רבים, כולל סוגים שונים של תגובות בין-אישיות, מתמגנטים אלינו על ידי הלא מודע שלנו שמשפיע על הלא מודע של אחרים.
אחת מהמטרות בהתגלמות שלנו אל החיים כאן היא ההתחברות והאחדות עם אחרים. עלינו ללמוד לגלות את עצמנו לאדם אחר.
חוסר היכולת להתחבר ו / או לחלוק עמוקות עם בני אדם אחרים הוא אינדיקציה של חוסר ענווה בתוכנו, וכן אינדיקציה לכך שיש לנו תפיסות מוטעות בסיסיות והרסניות לגבי טבעם ותכליתם של החיים ושל מערכות היחסים.
"אנחנו יוצרים את כל מה שאנחנו חווים.
המחשבות שלנו יוצרות רגשות.
הרגשות יוצרים פעולות ותגובות.
הפעולות והתגובות יוצרים את ההתנסויות בחיים שלנו."
כשאתם צופים בסרטון, החליפו את המושגים המועלים כאן במושגי הנתיב ותמצאו שסרטון זה מתאר , למעשה, איך להתחיל ליישם את התורה הרוחנית של הנתיב.
איזור הנוחות שלנו הוא האיזור והחיים אותם אנחנו חיים לפני שהחלטנו לפרוש כנפיים ולצאת לדרך חדשה של חקירה עצמית, התרחבות, העמקה.
"קבל את גורלך", בסרטון זהה ל: "אין אחריות אישית" ,אחת מהתפיסות המוטעות הרווחות כל כך אצל אנשים שלא מוכנים להתחייב ללקיחת אחריות בכל תחום של החיים שלהם.
דמויות בסרטון שמנסות להרפות את ידיך, על פי הנתיב אלו האיסורים , השלשלאות, "זרם הלא" וכל מה שקיים בתוכינו ומונע מאיתנו להתקדם.
אלו שהחליטו להבין את משמעות החיים, לחקור את מה שמפעיל אותם, את האמונות , הפעולות, המניעים וההשלכות- אלו שהחלו בדרך הנתיב הם - על פי המושג בסרטון בLearning Zone .
אכן, הלמידה בנתיב היא רחבה מאד , כאשר חלק קטן ממנה היא ההבנה התיאורטית . החלק היותר משמעותי הוא ההתנסות, העשייה.
מושגים נוספים שמוזכרים בסרטון, גם הם הליבה של הנתיב: פחד, בושה, מה יגידו האחרים, השאיפה למושלמות, החשש להיכשל.
Do you Dare
to Dream?
נולדה בבודפשט לפני 96 שנה. היא התעניינה תמיד בפסיכולוגיה ובחיפוש ומסע אחר המשמעות של החיים. היא נמשכה להרצאות של אווה פיירקוס ולנתיב כשקראה לראשונה הרצאה בשנת 1958.
ג'ודית ובעלה, ג'ון סאלי, למדו עם אווה וגו'ן פיירקוס כדי להיות הלפרים בנתיב. בהיותה תמיד מתעניינת בדינמיקה של יחסים, ג'ודית עבדה עם הרבה זוגות בדרך הנתיב.
היא קיבצה וכינסה את ההרצאות לספר " יוצרים איחוד" ששם דגש על הרצאות הנתיב ביחסים.
ג'ודית סאלי גם כתבה לבד ויחד עם אווה פיירקוס מספר ספרים של הנתיב.
ג'ודית סאלי:
הנתיב
הסשנים שלי עם ג'ודית סאלי
לפני כ 11 שנים, השתתפתי ב intensive שהתקיים באיטליה והגיעו לשם מבכירי ההלפרים – מארה"ב, מהולנד ומאיטליה- ללמד ולעבוד עם המשתתפים.
לאחר מספר ימים של השתתפות פעילה בקבוצה הגדולה של כל המשתתפים ועבודה אינטנסיבית בקבוצה קטנה בהנחיית אחד ההלפרים, נמסר לנו שכל ההלפרים מקיימים ישיבה, בה ידונו בכל משתתף ויחליטו עם מי הוא יקבל גם סשנים אישיים. הם הדגישו שהם יתאימו כל משתתף להלפר שלדעתם יעשה את העבודה המיטבית בנושאים בהם יש למשתתפים קונפליקטים.
אני שובצתי לסשנים עם ג'ודית סאלי, סשנים שהתקיימו כל יום, למשך שעה, כשבמהלכם העליתי נושאים שרציתי לעבוד עליהם וקיבלתי שיעורים שכללו, בין השאר, מדיטציה וכתיבה.
לצערי- ואני כותבת את זה בעצב רב- במהלך איסוף החומרים לבניית אתר זה, חיפשתי את הדפים שכתבתי אז. מאז תחילת הלימודים בנתיב, שמרתי כל מחברת או דפים בודדים שכתבתי, בעיקר במהלך ה50 סדנאות בהם השתתפתי. הרצון והסקרנות הביאו אותי לבדיקת כל דף בודד שתוייק (או היה בערימה לקראת תיוק עתידי)...אבל חיפושי העלו חרס.
כיום אני מאמינה שיש סיבה שמראה תמונה גדולה יותר: הייתי אז כ-5 שנים בנתיב [מכיוון שאני מסכימה עם האומרים שעבודת הנתיב היא לכל החיים, הרי שהייתי אז "תינוקת"].
אני משערת שהמתנות שהיו לג'ודית לתת לי היו גדולות ועמוקות מכדי שאתפוס אותן אז !
אני זוכרת שיצאתי פעמים מהמפגשים, תוהה: 'מה התכוונה ג'ודית כשאמרה לי את זה ואת זה?' יחד עם זאת, אולי הזרעים שזרעה אז המתינו בסבלנות והחלו להנץ לכדי תובנות בשלב מתקדם יותר? לא אדע לעולם...זה גם לא מה שחשוב.
מה שחשוב הוא הזכרון שנשאר איתי מאותם סשנים:
אשה מבוגרת, לובן שערה עטור בהילה בצבעים כסף ולבן מעורבים זה בזה [אני לא יודעת ולא מתיימרת לקרוא או להבין הילות. זו היתה אחת מהפעמים הבודדות, בהן יכולתי לחוש את ההילה], עיניה הבהירות רכות, פניה קשובות ומביעות התעניינות, דיבורה איטי ומדוד...
אני- שהייתי אז (ולעיתים גם כיום, אם כי במידה פחותה מאד) אש ואנרגיה של פעילות אינטנסיבית, נשביתי מיד בקורים שניטוו סביבי באותן פגישות. קורים תכלכלים של being .
:תורת הנתיב
נושאים ונקודות מיקוד
"הנתיב הזה דורש ממך את מה שרוב האנשים מוכנים לתת הכי פחות: אמת עם העצמי, חשיפה של מה שקיים עכשיו, הסרת מסכות והעמדות פנים, ולחוות את הפְּגִיעוּת ה"עירומה", הגלויה לעין. זו משימה גבוהה, ובכל זאת היא היא הדרך האמיתית היחידה שמובילה לשלווה ולשלמות אמיתיים." מתוך הרצאת המדריך, מס' 204 'מהו הנתיב'. באופן משמעותי, ההרצאות עוסקות כמעט אך ורק במצב האנושי וכיצד לרפא אותו; איך להפוך לאנשים טובים יותר ומאשורים יותר.
אחד ממשפטי המפתח הוא: 'אנו יוצרים את כל מה שאנו חווים.' המחשבות שלנו יוצרות את הרגשות שלנו, הרגשות שלנו יוצרים את הפעולות והתגובות שלנו, הפעולות והתגובות שלנו יוצרות את חוויות החיים שלנו.
תפיסות מוטעות, ילדותיות, לא בוגרות ו'חצי אפויות' אחראיות לכל החוויות הכואבות שלנו:
-
התפיסות השגויות שאנו נושאים ברמת הנשמה שלנו מובילות אותנו ליצור יַלְדוּת המשקפת את דפוסי הליבה העמוקים יותר שלנו. אנו יכולים, אם כן, להשתמש בחוויות ילדותנו ובתפיסות השגויות שלנו כצעד ראשון לקראת הבנה וריפוי של הסבל והמכאובים העמוקים יותר של הנשמה שלנו.
-
התפיסות שאנו יוצרים כילדים כלפי החיים, כמו גם הדרך בה אנו מחליטים, כילדים, להגיב לתפיסות הילדותיות שלנו, יוצרות "דימויים" לא מודעים שקובעים כיצד אנו מגיבים באופן אינסטינקטיבי לחיים. אם לא נתמיד לחפור עמוק כדי להבין ולחקור את הדימויים הלא-מודעים האלו ולרפא אותם, הם ימשיכו לפעול בחיינו, ללא קשר לכמה שהתפתחנו בתחומים אחרים. תבניות דפוס כואבות- החוזרות על עצמן שוב ושוב בחיינו- הן הוכחה לכך שדימויים ילדותיים פועלים. חוסר יכולת להתגבר על בעיות מסוימות הוא גם אינדיקציה לכך שדימויים לא מודעים לא טופלו במלואם.
-
לערוך רשימה של החוויות המשמעותיות הכואבות בחייכם.
-
לחפש מכנה משותף בין החוויות הכואבות.
-
לזהות את הדרך או הדרכים שהמצאתם, כילדים, להתמודד עם החוויות הכואבות הללו.
-
להבין שהדרכים הילדותיות שהמצאתם להתמודד עם כאבי הילדות המשיכו, כל השנים, לפעול בכם באופן לא מודע. מנגנוני ההתמודדות הילדותיים הללו ממשיכים לייצר את אותו סוג של חוויות כואבות שחוויתם בילדות.
-
לחפש דרכים בוגרות יותר לראות, לטפל ולשים קץ למצבים הכואבים שיצרתם.
-
להתחיל לחנך מחדש ולהפוך את הדימויים הילדותיים המביאים תבוסה עצמית לתגובות שקולות, הרמוניות ומעצימות את עצמכם.
תרגול
העצמי הלא מודע חזק יותר מהאני המודע. לכן, לא ניתן להציף את הלא מודע במאמצים מודעים לכפות על חיינו כיוונים ספציפיים. יש לחפור בתוך העצמי הלא מודע, לכוון אותו מחדש ולהביא להרמוניה עם העצמי המודע שלנו. הכוחות המודעים והלא מודעים שלנו חייבים להיות בהסכמה לפני שנוכל לרכז את כל הכוחות שלנו ולהשיג ריפוי אמיתי. אם אין הסכמה, חוויות החיים שלנו ייטו להתנדנד קדימה ואחורה, למעלה ולמטה, בין המסרים המעורבים שהעצמי המודע והלא מודע שלנו מטביעים על החיים שלנו ללא הרף.
אחת הסיבות העיקריות לכך שקשה לנו לוותר על הרגשות והתגובות הילדותיות שלנו היא משום שחלק מאיתנו חווה הנאה בתגובות הילדותיות הללו. לפני שנוכל להשתחרר לגמרי מהתגובות המזיקות, הפוגעות והבוסריות הללו, עלינו לגלות כיצד אנו נהנים מהן בסתר.
-
לזהות את הרגשות והתגובות הילדותיות שלכם.
-
לשקוע אל תוך הרגשות והתגובות הילדותיות האלה ולהרגיש עמוק את הכאב שהם גרמו לכם ולאחרים.
-
כעת, לחפש דרכים בהן אתם שואבים הנאה מהרגשות והתגובות הילדותיות הללו.
-
להבין שההנאה שאתם מקבלים מהרגשות והתגובות הילדותיות שלכם משאירה אתכם כבולים אליהם.
-
לאחר שזיהיתם כיצד אתם שואבים הנאה מהרגשות והתגובות הילדותיות שלכם, אתם יכולים להתחיל לשחרר אותם ולחפש דרכים בריאות יותר להגיב לחיים.
תרגול
חיינו המבולבלים, המבולגנים והכואבים מעידים על העובדה שתפיסות מוטעות סותרות והרסניות קיימות בתוכנו.
הטעות האנושית הגדולה, המזיקה, ההרסנית ומרחיקת הלכת ביותר היא להכחיש ולהימנע מלהכיר בתפיסות ולחלופין, לחפש איך לכסות את חוסר השלמות שלנו.
אנו יוצרים דימויים אידאלים של עצמנו. דימויים בהם אנו מנסים להיראות טוב יותר, או גרוע יותר, ממה שאנחנו באמת. וזאת, כדי להסוות, או לכסות, את הפגמים הפנימיים שלנו. פגמים אלו, בתורם, מכסים את הטבע האלוהי האמיתי. אנו עושים זאת בתקווה לזכות באהבה ובקבלה מאחרים; אך האחרים, כאשר הם מתמודדים עם הצורך לאהוב אותנו דרך המסכות הכוזבות שאנו מראים להם, נאלצים לדחות אותנו. יש לפרק את הדימויים הכוזבים האלו של עצמנו, בכל מחיר. עלינו ללמוד לראות ולהציג את עצמנו כפי שאנו באמת. רק בדרך זו נוכל להבין לחלוטין ולשנות את חוסר השלמות בנו, אשר, בתורו, יאפשר אז לעצמי הגבוה שלנו להופיע. יתרה מכך, ככל שנוכל לחלוק את מי שאנחנו עם אחרים -כפי שאנחנו באמת- כך הם יוכלו לאהוב ולקבל אותנו באמת.
אנחנו יכולים לאמץ צורות חיצוניות, כמו להעמיד פנים שאנחנו אדם אוהב, שגורמות לזה להיראות שאנחנו אוהבים, כשלמעשה אנחנו לא אוהבים. עם זאת, איננו יכולים להכריח את הרגשות שלנו להרגיש דברים שהם לא באמת מרגישים. הדרך היחידה שבה ניתן לגרום לרגשות שלנו להתאים לסטנדרטים האידיאליסטים שאנו רוצים שיהיו, היא לעבוד איתם ישירות: לשנות את כל מה שיש בנו שגורם לנו להרגיש כעס, פחד, לא אוהבים, לא אדיבים וכו'. לכן, הם חלון טוב למה שאנחנו כביכול "באמת", כמו גם למה שאנחנו באמת צריכים לעבוד עליו. הנתיב עוסק בריפוי ובהתמרת רוב הרגשות הפנימיים שלנו. להיות מודעים לעצמנו, ולכל הכוחות המרכיבים אותנו, הוא הצעד הראשון לקראת ריפוי עצמנו.
הצעד השני הוא לעבוד כדי להשלים ולהתפייס, לחנך מחדש, ולהתמיר את כל הכוחות השונים בנו שאינם מושלמים.
עם כל שכבה של עצמנו - נפש, רצון, רגש, גוף – חייבים לעבוד ולטהר אותה ברמה בה היא נמצאת.
נושאי הליבה שלנו תמיד נגישים. אנחנו לא צריכים לזכור חיים קודמים, לחפש במעמקי הלא מודע שלנו, או לנסות לזכור את הפרטים המורכבים של ילדותנו. על ידי לימוד זהיר של האנשים, המקומות, הדברים והרגשות שאנו חווים בחיי היומיום שלנו, אנו יכולים לקבל גישה לחיים קודמים, אל הלא מודע שלנו, לילדות שלנו ולכל דבר אחר שאנו צריכים לדעת על עצמנו. עדיף להתמודד עם האירועים הקטנים והיומיומיים של חיינו שיכולים להביא את הדפוסים הפנימיים שלנו למיקוד חד מאשר לנסות ולהתמודד עם הנושאים הגדולים והכלליים שנוטים לשמור על הדפוסים הפנימיים שלנו מטושטשים ומעורפלים.
לתפילה ולמדיטציה יש חשיבות קריטית כדי שמאמצינו להבין ולרפא את עצמנו יצליחו. משמעות הדבר היא לקחת זמן כדי להרגיש את נוכחותו השלווה, המרגיעה והמנחמת של אלוהים. משמעות הדבר היא לבקש מאלוהים לעזור לנו לראות את עצמנו בצורה מאוזנת: לראות ולהודות בחוסר השלמות שלנו ובו בזמן להכיר בטבע האלוהי שלנו. משמעות הדבר היא לבקש מאלוהים עזרה, הדרכה והתערבות כאשר אנו מרגישים תקועים, מבולבלים, מפחדים. משמעות הדבר היא להגות ולהרהר בשקט על בעיות מסוימות, לחפש הבנות מעמיקות יותר. זה אומר לדבר עם ולהקשיב לחלקים השונים של עצמנו. בפרט, משמעות הדבר היא להפוך לגשר פעיל בין העצמי הגבוה והעצמי הנמוך שלנו - גשר שבאמצעותו החלק הגבוה בנו יכול להגיע למטה לחנך מחדש ולהעלות את העצמי הנמוך.
כאשר אנו מעוניינים באמת לשפר את עצמנו, תגליות לגבי חוסר השלמות שלנו תתקבלנה בברכה. עם זאת, כאשר אנו מעוניינים יותר בהגנה על הדימויים הכוזבים שלנו על עצמנו, גילויים על חוסר השלמות שלנו נוטים לייצר אפקט הפוך: ייאוש, דיכאון, חרדה, בלבול, אשמה, כעס, פחד, הכחשה. הנכונות ללכת לכל מקום שאלוהים יוביל אותנו היא אחד הספים החשובים ביותר שאנו עוברים אי פעם בדרך הרוחנית.
האשמת אחרים בצרות שלנו זה הכלי הנפוץ ביותר והמחליש ביותר שהעצמי הנמוך משתמש בו כדי לבטל את יכולתנו וכדי להרעיל מערכות יחסים אנושיות. בעודנו מאשימים אחרים בחוסר המזל שלנו, אנו שוללים מעצמנו את הכוח לשנות את מה שמטריד אותנו. אחרים אינם מקור הצרות שלנו, לא משנה מהן הצרות הללו. אנחנו המקור. זה לא אומר שאנחנו צריכים להתעלם או להעלים עין מהעוולות שאחרים עלולים להביא לחיינו. אבל הדגש העיקרי שלנו חייב להיות בגילוי מה לא בסדר איתנו. מה עשינו כדי לעזור ליצור ולהעצים את המצב הלא נעים אליו נקלענו? כיצד תרמו החולשות, החסרונות והתפיסות השגויות שלנו?
עירכו רשימה של כל הדברים שאתם חושבים שאתם צריכים מאחרים, ואז תבינו שהמאמצים שלכם להשיג את הדברים האלה מאנשים אחרים מונעים מכם להשתמש במשאבים הפנימיים שלכם כדי להביא את הדברים האלה לחייכם.
ככל שאתם מנסים לקבל את מה שאתם מרגישים שאתם צריכים מאחרים, כך אתם מבטלים את עצמכם וגורמים לאחרים להתנגד ולהתרחק.
תרגול
כשמגיעות אלינו חוויות שקשה לנו במיוחד להבין, חשוב לזכור שדברים רבים, כולל סוגים רבים ושונים של תגובות בין אישיות, נמשכים אלינו על ידי הלא מודע שלנו, המשפיע על הלא מודע של אחרים. על מנת להביא ביעילות אל האור ולרפא את כל ההיבטים השונים של עצמנו, אנו צריכים שלושה דברים:
-
אנחנו צריכים לקבל אחריות מלאה על עצמנו ועל הבעיות שלנו.
-
אנו זקוקים לעזרתם של בני אדם אחרים שלעתים קרובות רואים את מה שאנו לא רואים.
-
אנו זקוקים לעזרת אלוהים (במיוחד בדמותו של ישו), כי קשה מדי עבור כל בן אנוש להתמודד בעצמו בלבד במסע לשלמות.
אנו זקוקים לבני אדם אחרים שיעזרו לנו לראות ולפתור את חוסר השלמות שלנו, כמו גם להצטרף אליהם.
עירכו רשימה של כל התכונות החיוביות והשליליות שלכם.
לאחר מכן תבקשו ממישהו שמכיר אתכם היטב לשתף אתכם במה שהם תופס כנקודות החוזקה והחולשה שלכם. עם ראש פתוח ורצון לראות באמת את האמת על עצמכם, השוו בכנות את הרשימה שלכם עם הרשימה שלהם.
זה ייתן לכם תמונה ברורה יותר מהן החוזקות והחולשות האמיתיות שלכם.
תרגול
התחברות/הצטרפות/התמזגות עם אחרים – זו מטרת החיים.
לפני שנוכל להתגלות בפני אלוהים, עלינו ללמוד קודם כל להתגלות בפני אדם אחר. חוסר יכולת להתחבר ו/או לשתף באופן עמוק עם בני אדם אחרים הוא אינדיקציה לחוסר ענווה בנו, כמו גם אינדיקציה לכך שיש לנו תפיסות שגויות בסיסיות והרסניות לגבי טבעם ומטרתם של החיים ומערכות היחסים.
ההגשמה והאושר האישיים שלנו תלויים בכך שנגשים את עצמנו כגבר או כאישה. יחסים בין גברים לנשים הם סוג היחסים הכי מאתגרים, יפים, חשובים מבחינה רוחנית ומייצרים צמיחה. התמזגות עם נשמה אחרת, בכל הרמות, חשובה ביותר. זה מציע גם פוטנציאל לשינוי אישי דרמטי וגם אושר אישי נעלה.
הפנטזיות והביטויים המיניים שלנו הם חלונות חשובים ביותר לתוך הפנימיות שלנו. הם חושפים את החוזקות והחולשות הכוללות של הנשמות שלנו. אנחנו בוחרים שותפים שמשקפים את מה שאנחנו באמת רוצים. הבחירה בבן זוג שלא ממש רוצה להתמזג (להתאחד) איתנו ו/או שלא מסוגל בגלל מחסומים שונים במבנה האישיות היא אינדיקציה שאנחנו לא באמת רוצים לְאַחֵד את עצמינו, אחרת היינו בוחרים בשותף עם פוטנציאל לעשות זאת. שום דבר אינו דומה לתחושת האהבה והטיפול האישי של ישוע. עם זאת, קשה להגיע למודעות שישוע באופן אישי אוהב ודואג לנו. זה לא שהוא גורם לנו לחכות, אלא שהמחסומים שלנו מונעים מאיתנו לחוות את נוכחותו המתמשכת. למרות שישוע נחשב למורה הראשי, המרפא וההלפר שניתן לאנושות, ולמרות שחומר הנתיב מצביע על כך שכולם, בשלב מסוים, יצטרכו להגיע להכרה זו, אמונה בישוע אינה הכרחית כדי להמשיך בנתיב זה, המתווה בידי המדריך.
על מנת למצוא שלווה ואושר אמיתיים בכל רמה של הווייתנו, עלינו להבין שלוקח הרבה זמן כדי לחשוף בהצלחה ולכוון מחדש את אִי-השְׁלֵמוּת/ הפגמים והתפיסות השגויות המאד מסובכים והרבים שיש לנו . זה לוקח זמן...זה לוקח זמן. אין קיצורי דרך... אין קיצורי דרך. כאב הוא חלק בלתי נמנע מהחיים ומהדרך הרוחנית. הניסיון להימנע ממצבים כואבים, במקום לזרום איתם ודרכם, יוצר יותר כאב ומעכב צמיחה וריפוי. למאמצים שלנו לרפא את עצמנו יש השפעות מרחיקות לכת ודרמטיות על האנושות כולה. השפעות מרחיקות לכת ודרמטיות שאנחנו לא נהיה מודעים אליהן בזמן שאנחנו מתגלמים באופן פיזי, בתוך גוף.